Varstvo osebnih podatkov

 

Kupec dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo pridobljenih osebnih podatkov. Zbrani osebni podatki se uporabljajo za potrebe nakupovanja v spletni trgovini Biosfer, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja.

 Ponudnik se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

 Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l. RS št. 86/2004 s spremembami). S klikom na gumb "PRIJAVA" kupec dovoljuje, da ponudnik z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Kadarkoli lahko kupec pisno ali po telefonu zahteva, da se v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

 Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

 Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku  shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

 Upravitelj spletne trgovine Biosfer podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.