Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

 

Ponudnik oziroma prodajalec:

 

Biomedica d.o.o.

 Klopčičeva 2

 1000 Ljubljana

 Matična številka: 3697231000

 Ident.št. za DDV: SI67069886

 

Faks št.: 070 669286

 

Elektronski naslov: compattrade@gmail.com

 

1          Pogoji poslovanja v Spletnem nakupovalnem portalu Biosfera, podjetja Biomedica d.o.o.

 Naročanje v Spletnem nakupovalnem centru Biosfera je možno samo za rezidente Republike Slovenije (osebe, ki imajo na območju Republike Slovenije stalno bivališče). Nerezidenti Republike Slovenije lahko podrobnejše informacije o načinu in pogojih nakupa pridobite na elektronskem naslovu compattrade@gmail.com

 

Splošni pogoji poslovanja trgovine Biosfera so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2; Ur.l. RS 98/2004 in nadaljnji), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje SNC Biomedica d.o.o., pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med njim in Biomedica d.o.o. kot ponudnikom.

 

Glede na podatke, ki so bili posredovani ob registraciji in oddaji naročila, je kupec lahko fizična ali pravna oseba. Ob registraciji v sistem trgovine Biosfer, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte) in geslo. Priporočamo, da ima geslo najmanj 8 znakov, ki naj bodo kombinacija velikih in malih črk ter vsaj dveh številk. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik trgovine Biosfera in pridobi pravico do nakupa.  Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

 

Kupoprodajna pogodba/naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je kupcu v vsakem trenutku dostopna v njegovem uporabniškem profilu.

 

2         Postopek nakupa

 

Ob vstopu v trgovino Biosfera je obiskovalec anonimen. Dokler se ne prijavi na sistem lahko uporablja vse funkcije, razen:

 •             potrditve naročila (za izvedbo nakupa so potrebni uporabnikovi osebni podatki),

•             pregleda preteklih naročil (naročila so vezana na uporabnika),

•             pregleda in spreminjanja osebnih podatkov uporabnika.

 

Navodila za nakupovanje 'Navodila za nakupovanje'.

 

 3          Prednaročila

 V ponudbah, ki so povezne s prednaročili jamčimo prednaročniško ceno in ponujamo popuste.

4          Cene

 

Vse cene so izražene v EUR, razen če je izrecno napisano drugače.

 Cene v  so  akcijske  cene blaga, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

 Prednaročniška cena velja za naročila oddana do vključno datuma/roka za sprejem prednaročil, ki je naveden pri posamezni knjigi iz aktualne ponudbe prednaročil.

  Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in plačilnimi pogoji.

 Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

4.1          Fizične osebe

 Vse spletne cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Popusti se ne seštevajo.

 

4.2          Pravne osebe

 Cene za pravne osebe (B2B naročniki) v SNC DZS so brez DDV oziroma je ta podatek izrecno naveden. Cene prikazane ob artiklih ne vsebujejo DDV. Znesek DDV se prikaže pri končnem obračunu naročila.

 5          Načini plačila in plačilni pogoji

5.1          Fizične osebe

5.1.1      Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu)


Za nakup pri nas so vam na voljo našteti načini plačila, ki pa se spreminjajo glede na obdobje v katerem je oddano naročilo.

 

Za vsa naročila do 11  € znašajo stroški dostave 2 €, za vsa naročila od 11 € in več stroškov dostave ni.

 

5.1.2       S plačilnimi karticami:

 

•             EUROCARD MASTERCARD

•             VISA

•             MAESTRO

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika, enako se ne shranjujejo številke kreditne kartice za  prihodnja naročila. Ob ponovnem nakupu je potrebno številko kreditne kartice ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice.

 

Pomembno: Po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

 

5.1.3      S storitvijo VALÚ

 

Preko sistema za plačevanje z mobilnim telefonom. Podatke o vaši GSM številki boste vnesli po potrditvi in oddaji naročila.

  5.1.4      Plačilo pri naročilih iz aktualne ponudbe prednaročil po prednaročniških cenah

 Skladno z Zakonom o enotni ceni knjige (Ur.l. RS št. 11/2014) je za prednaročila po prednaročniških cenah obvezno plačilo pred izidom knjige. Knjige v prednaročilu po prednaročniških cenah lahko zato kupite le s takojšnjim plačilom z izbiro načina plačila »plačilna kartica« (skladno s točko 6.1.2) ali »VALÚ« (skladno s točko 6.1.3) ali s plačilom po predračunu. Šteje se, da ste plačilo po predračunu izbrali, če boste pri oddaji naročila izbrali način plačila »po povzetju«. V tem primeru  boste po e-pošti prejeli predračun, ki ga morate plačati najpozneje do datuma navedenega na predračunu. Plačilo po predračunu lahko opravite z nalogom UPN prek svoje spletne banke ali na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

 

5.1.5 Plačilo po predračunu

 

Kupec prejme predračun po elektronski pošti. Dostava blaga ali osebni prevzem  je možen po prejemu plačila oziroma, ko kupec posreduje potredilo o pačilu.

  

6         Način in čas dostave blaga

 6.1          Dostava blaga iz zaloge

 

Čas dostave je odvisen od načina dostave blaga in časa naročila.

Vsa naročila sprejeta do 10. ure med delovnimi dnevi gredo v obdelavo še isti dan. Če je blago, ki ga kupec naroča, na zalogi, mu bo dobavljeno v roku 2-5 delovnih dni.

 Za naročila, ki so opravljena po 10. uri, se šteje, da so bila opravljena ob 7.00 uri prvega naslednjega delovnega dne.

Ponudnik si bo prizadeval, da bo blago kupcu dostavljeno v navedenih rokih, vendar ne odgovarja za zamudo pri dostavi, nastalo zaradi okoliščin na strani dostavljavca ali zaradi višje sile.

 V primeru, da kupca ob dostavi ne bo doma, bo lahko paket prevzel na svoji pošti v roku 15 dni šteto od datuma prvega vročanja.

 Dostava blaga je mogoča tudi na nekatera območja v tujini. Podrobnejše informacije o načinu, ceni in območjih dostave v tujini lahko kupci dobijo na elektronskem naslovu: trgovina @dzs.si.

 

6.2          Dostava iz naslova šolskih prednaročil

 

V primerih šolskih prednaročil se blago dostavi takoj po prejemu v skladišče. Datum dobave blaga je naveden pri posameznem artiklu iz prednaročniške prodaje.

 

6.3          Dostava iz naslova prednaročil iz aktualne ponudbe prednaročil

 

Dostava izključno samo na osnovi pravočasnega plačila naročenega blaga, in sicer v petih (5) delovnih dneh od izida knjige  → glej tudi: Stroški dostave oz. Osebni prevzem blaga.

 

7         Stroški dostave (redna naročila in prednaročila)

 

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk blaga naročenega preko SNC DZS je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in se razlikuje le glede na vrednost naročila in težo pošiljke.

 

7.1          Fizične osebe

 

7.1.1      Stroški dostave

 

Za vrednost naročila:

 

do 11,00 EUR  vrednosti naročila stroški dostave bremenijo kupca in znašajo 2 EUR z DDV.


Za naročila  11 oziroma višje stroške dostave krije ponudnik.

Pri izbiri plačila »po POVZETJU« kupec ob prevzemu blaga plača kupnino dostavljavcu Pošti Slovenije, vključno s provizijo za posredovanje plačila v vrednosti 1,22 EUR, ki jo zaračunav pošta ob dostavi za svoje storitve.

Če skupna teža pošiljke presega 20 kg, se zaračuna za vsak nadaljnji kilogram nad 20 kg še dodatnih 0,1251 EUR stroškov dostave.Garancija

Za šolske torbe, kupljene pri Kopija-novi, jamčimo z najmanj dvoletno garancijo. Kupec je ob uveljavitvi garancije upravičen do popravila izdelka ali zamenjave za drug izdelek v enaki vrednosti .
 Garancija se uveljavlja na vse okvare izdelkov, ki niso posledica obrabe ali fizične poškodbe. Garancija ne velja za poškodbe kot so vreznine, zlomi, ipd., ki so povzročene zaradi nepravilne uporabe izdelka. V primeru zamenjave šolske torbe se vam rok garancije ne podaljša (velja od dne nakupa prvotnega izdelka).

 

*Način uveljavitve garancije določi reklamacijski oddelek v dogovoru s kupcem.

Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da je zaradi velikega povpraševanja izdelek razprodan. V tem primeru vam tega izdelka ne bomo zaračunali (v primeru, da ste ga že poravnali vam povrnemo znesek izdelka), seveda vam ga tudi ne bomo dostavili. O tem, da je izdelek razprodan, vas bomo obvestili takoj po prejemu naročila. V primeru, da zaradi razprodanega izdelka odstopate od naročila nas o tem obvestite na e-naslov: compattrade@gmail.com. Če je izdelek v barvi ali motivu, ki ste ga naročili, razprodan, vam bomo poslali isti izdelek v drugi barvi ali v drugem motivu (ne velja za šolske torbe in nahrbtnike). V kolikor vam lahko namesto razprodanega izdelka ponudimo nadomestni izdelek primerljive kakovosti in po primerljivi ceni, vas bomo o tem takoj osebno obvestili. Če se boste strinjali s pošiljanjem nadomestnega izdelka, vam ga bomo tudi poslali.